Historie

Westplast historie
Hallgeir Skorpen starten sin karriere i familiebedrifta Skorpa Fiberglass, stiftet av hans far Gerhard Skorpen. Skorpa Fiberglass bygde sin første båt i 1956, og fram til 1986 ble det levert over 550 fritidsbåter bygd i glassfiber.

I 1986 forlot Hallgeir familiebedrifta og startet for seg selv. Hovedgeskjeften for den nye bedrifta var båtreparasjoner, men etter hvert utvidet de og spesialiserte seg i produksjon av ulike nisjeprodukter og arbeidsbåter i glassfiber og sandwichkonstruksjon.

Den første båten som ble bygget var en 50 fot passasjerbåt i sandwichkonstruksjon. Etter den fulgte tauebåter, MOB-båter, flere passasjerbåter, fiskebåter og ulike typer arbeidsbåter; blant annet flere båter til Kystverket og en spesialdesignet forsynings-/redningsbåt levert til Jan Mayen.

Etter flere år med utvikling, leverte Westplast i 1994 de første flytende sjømerkene til Kystverket. Dette resulterte i produksjon av omlag 200 sjømerker, som nå finnes langs hele norskekysten, fra svenskegrensa i sør til den russiske grensa i nord. Det ble også bygd spesialdesignete sjømerker for kystområder og arktiske områder.

I 1996 startet eventyret med produksjon av arbeidsbåter til seismikkindustrien. Allerede i 1997 ble det levert 9 slike spesialbåter. Prototypen av «flaggskipet» WP950SW ble laget for testing i 2005, og siden da har det blitt levert omlag 70 båter av denne typen. I gullåret 2009 hadde Westplast en omsetning på drøye 92 millioner!

I 2013 presenterte Westplast WP960SW, den nye generasjonen av Westplast arbeidsbåt.